Διαμαρτυρία κατοίκων του Σβορώνου για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

keraiak
φωτογραφία αρχείου

Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν δημόσια κάτοικοι του Σβορώνου Πιερίας για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε στέγη σπιτιού μέσα στον αστικό ιστό.

Ομάδα κατοίκων συγκεντρώθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στον χώρο εκδηλώσεων πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου, όπου αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους με σκοπό την απομάκρυνση  της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε πρόσφατα.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «ο σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας (κεραία) τοποθετήθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες σε στέγη ιδιόκτητης κατοικίας μέσα στο χωριό  −χωρίς να υπάρχει καμία ενημερωτική πινακίδα στην είσοδο του κτιρίου, όπως προβλέπεται−, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση και εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων βρίσκονται το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Σβορώνου, δύο (2) παιδικές χαρές και ένας χώρος χαρακτηρισμένος ως δημοτικός χώρος πρασίνου». Μάλιστα, προσθέτουν ότι πρόκειται για μια κατοικημένη περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς καθημερινά και για αρκετές ώρες φιλοξενεί μεγάλο αριθμό παιδιών αλλά και ενηλίκων είτε για τις σχολικές τους υποχρεώσεις, είτε για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, είτε για την ψυχαγωγία τους.

Επίσης, οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να έχει η τοποθέτηση της κεραίας για τη δημόσια υγεία και κάνουν λόγο για μία άστοχη και ανεύθυνη επιλογή από πλευράς όλων των εμπλεκομένων. Aποφάσισαν να ορίσουν επιτροπή κατοίκων που θα επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, να σταλεί υπόμνημα στον Δήμο και επιστολή προς τους βουλευτές/-τριες του νομού, προκειμένου να ενεργήσουν για την άμεση απομάκρυνσή της, και να γίνει συλλογή υπογραφών όλων των κατοίκων του χωριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ