Μήνυμα πολιτικής αλλαγής η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

tsipraseklogesyriza

Ξεπέρασαν τις 150.000 οι συμμετοχές στη κάλπη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τη μεγάλη συμμετοχή να δίνει παράταση μίας ώρας στην ψηφοφορία και με το κόμμα να υπερδιπλασιάζει τα μέλη του.

Ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που προσήλθαν χθες στις κάλπες και αποτελούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε νωρίτερα την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να αποφασίσει την παράταση κατά μία ώρα των εκλογών, λόγω και των ουρών που σχηματίστηκαν εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια, και ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσουν οι κάλπες στις 20.00.

Με δήλωσή του μετά το τέλος των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τους τουλάχιστον 150.000 χιλιάδες ψηφοφόρους που συμμετείχαν στις διεργασίες της 15ης Μαΐου στέλνοντας μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών, καθώς ήδη από το απόγευμα το κόμμα έχει διπλασιάσει τα μέλη του ενώ αναφέρθηκε σε όσα είχε πει τη βραδιά των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019 - στη γλυκιά ήττα όπως ο ίδιος χαρακτήρισε -, σημειώνοντας ότι πλέον είναι γεγονός ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλω να σάς ευχαριστήσω όλους και όλες για τη μεγάλη σας συνεισφορά και για τη συμμετοχή στη σημερινή γιορτή της Δημοκρατίας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, σπουδαίο και αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας – που το έχει ανάγκη.Θέλω να σάς θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του 2019, γιατί πήραμε το 32% τοιυ ελληνικού λαού, είχα πει ότι αυτό το ποσοστό που μάς δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μία εντολή για μας. Μια εντολή μετασχηματισμού. Μία εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ , τον 30.000 τότε μελών, με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μάς στήριζαν και μάς στηρίζουν», είπε κατά τη δήλωσή του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλ. Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ