Διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δίου-Ολύμπου

 dionolumposilektrt1

Συνολικά 26 θέσεις φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπει να τοποθετήσει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σε ανοιχτούς δημοτικούς χώρους στάθμευσης και σε θέσεις στάθμευσης, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή. Η πρόταση του Δήμου και συγκεκριμένα το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και γίνεται σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο.

Το ΣΦΗΟ, είναι σχέδιο για τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κανονικής ή υψηλής ισχύος, που εκπονούνται από δήμους για περιοχές εντός των διοικητικών τους ορίων. Για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ ακολουθούνται οι «Τεχνικές Οδηγίες για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/93764/396/2020 (ΦΕΚ 4380/Β/5.10.2020) και η αντίστοιχη ερμηνευτική εγκύκλιος ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/27808/206.

Οι οδηγίες εκπόνησης των σχεδίων ΣΦΗΟ, προβλέπουν έναν (1) σταθμό φόρτισης ανά χίλιους (1.000) κατοίκους, άρα κατ’ ελάχιστο στο Δήμο Δίου-Ολύμπου προβλέπονται 26 φορτιστές για ΙΧ αυτοκίνητα, για λεωφορεία, οχήματα τροφοδοσίας, ΤΑΞΙ, οχήματα μικροκινητικότητας και οχήματα ΑΜΕΑ.

Με το «ΣΦΗΟ Δίου-Ολύμπου», συντάσσεται πρόταση με τις 26 θέσεις φορτιστών σε ανοιχτούς δημοτικούς χώρους στάθμευσης και σε θέσεις στάθμευσης παρά το οδόστρωμα, εντός των ορίων του δήμου. Στόχος είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον δήμο και η πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη της ζήτησης για επαναφόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα προκύψει εντός των ορίων του σε ορίζοντα πενταετίας.

Όπως τονίζεται στο σχέδιο της διαβούλευσης οι πολίτες και οι φορείς μπορούν να στείλουν σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις σας ως προς τις προτεινόμενες θέσεις χωροθέτησης των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω ενός ερωτηματολογίου που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, έως και τις 31/10/2021.

Την πρόταση για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) μπορείτε να το δείτε εδώ

Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνιση οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Δημήτρη Πατσιαρίκα, αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Προγραμματισμού & Οικονομικών στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ