Ομόφωνη απόφαση για μη πραγματοποίηση των μαθητικών παρελάσεων στην Πιερία

pareliasi epeteios

Χωρίς τις μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στην Πιερία, μετά από ομόφωνη απόφαση των τοπικών φορέων, λόγω της μεγάλης αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, όλοι οι φορείς εκτίμησαν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και θα γίνουν όλες οι υπόλοιπες δράσεις τιμής της ιστορικής επετείου.

Η ανακοίνωση

Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως προγραμματίστηκαν, θα διεξαχθούν με λαμπρότητα, όπως απαιτεί η αξία και σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ