Παραδόθηκαν οι σχολικές τσάντες στους μαθητές της Βόρειας Εύβοιας

ethelst

Σήμερα, με το πρώτο κουδούνι, όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των δήμων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, παρέλαβαν στην ώρα τους δωρεάν όλα τα σχολικά είδη της φετινής χρονιάς.

Μια 3μελής επιτροπή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ” ξεκίνησε την Τετάρτη τα μεσάνυχτα από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με δύο φορτηγά αυτοκίνητα και 4,6 τόνους σχολικά είδη και βρέθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στους Δήμους, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού όπου λειτουργούν 25 δημοτικά σχολεία στα οποία φοιτούν συνολικά 1.286  μαθήτριες και μαθητές.

Μετά από συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές, τις διευθύντριες και τους διευθυντές, αλλά και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα σχολικά είδη παραδόθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε όλες τις σχολικές μονάδες ξεχωριστά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό των παιδιών ανά σχολείο και τάξη.

Μετά από μία συντονισμένη καμπάνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" και σε συνεργασία με τον σύλλογο Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας, ο οποίος προέβει στην αγορά σχολικών ειδών αξίας 25.898€, τα υλικά συσκευάστηκαν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης από μία ομάδα 45 εθελοντριών και εθελοντών για να παραδοθούν έγκαιρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στους πυρόπληκτους δήμους.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας και της αντίστοιχης υπηρεσίας στην Εύβοια, οι οποίες διέθεσαν τα στοιχεία επικοινωνίας των σχολικών μονάδων αλλά και τον ακριβή αριθμό μαθητριών και μαθητών ανά τάξη. Επίσης σημαντική ήταν η στήριξη της αποστολής από την εταιρεία Τσιαλός Α.Ε. “Σύγχρονα υλικά Στέγης” η οποία διέθεσε ένα από τα δύο οχήματα που μετέφεραν τα υλικά.

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή της αποστολής που μετέφερε την ανθρωπιστική βοήθεια τόσο στα δημαρχεία όσο και στο λιμάνι. Το πλοίο της γραμμής μετέφερε δωρεάν τα οχήματα και τα μέλη της ομάδας και προς τις δύο κατευθύνσεις.

“Σήμερα νιώθω πλούσιος! Είδα την ευγνωμοσύνη και τη χαρά ζωγραφισμένες στο πρόσωπο μιας νεαρής δασκάλας που έπαιρνε από τα χέρια μου τις τσάντες των παιδιών του Ειδικού Σχολείου”, δήλωσε στην επιστροφή ο Αλέξανδρος Τραπεζανλίδης, μέλος της αποστολής, βλέποντας από το καράβι το πολύπαθο νησί να απομακρύνεται.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" ευχαριστεί θερμά τους δεκάδες συμπολίτες μας, μέλη, φίλες και φίλους της που στήριξαν για μια ακόμη φορά μια δράση της ομάδας προσφέροντας οικονομική βοήθεια όπως και τις εθελόντριες και του εθελοντές που συμμετείχαν στη συσκευασία των σχολικών ειδών.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του συλλόγου Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους προς την ομάδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image