Καταθέσεις στεφάνων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη

 

Με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου από αντιπροσωπείες των σχολείων και των κομμάτων ξεκινούν την Τετάρτη 24 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821 στην Κατερίνη.

Με τα περιοριστικά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στις 11: 30 π.μ.  θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και κομμάτων. Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα εκπροσωπηθούν από ένα άτομο με στολή παρέλασης

Ανήμερα της επετείου, και ώρα 10:30, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η δοξολογία θα γίνει αποκλειστικά για τους επίσημους προσκεκλημένους, καθώς σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, οι λειτουργίες στους Καθεδρικούς Ναούς επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό πιστών τα 20 άτομα.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αμέσως μετά με κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.Ε.Πιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε.Πιερίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, την Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Πιερίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πιερίας, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Πιερίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image