Μικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Αλλαγές στο ωράριο μετακίνησης, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων, το άνοιγμα των πάρκων και το ψάρεμα υπό προϋποθέσεις είναι οι βασικές αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα και ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 20 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από 21:00 – 05:00 για όλες τις ημέρες της εβδομάδος.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι από τέλος Μαρτίου, οι πολίτες θα μπορούν με το ΑΜΚΑ τους να προμηθεύονται ένα τεστ την εβδομάδα δωρεάν, ενώ ανακοινώθηκε και η έναρξη εμβολιασμών σε ειδικές επαγγελματικές ομάδες από τον Μάιο.

 

Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 20 Μαρτίου:

- Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

- Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων (μανικιούρ - πεντικιούρ) από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

- Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

- Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

- Τέλεση λειτουργίας στις εκκλησίες με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

- Τέλος, επιτρέπεται το ψάρεμα -ερασιτεχνική αλιεία- για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 με sms στο 13033.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image