Παραμένει στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Κατερίνης

koronoios eodydeigm

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή στις περιοχές αυξημένου κινδύνου παραμένει ο Δήμος Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε στην συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εξάλλου, ο κορονοϊός είναι σε έξαρση στην περιοχή μας, ενώ την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 23 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

 

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από το Σάββατο 20 Μαρτίου η Μύκονος, Ζάκυνθος, οι δήμοι Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος, Αμφίπολης και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, από τις 6 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:

η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου

η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

ο δήμος Καρδίτσας

Η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί. Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από αύριο Σάββατο 20 ΜΑρτίου το πρωί στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:

η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας

η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας «βγαίνει» από το βαθύ κόκκινο

ο δήμος Ρόδου

Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image