Νέα μέτρα και στην Πιερία για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού

Από το Σάββατο έως τις 4 Οκτωβρίου τίθενται σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί στα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων όπως είναι και η Πιερία. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις περιοχές της Αττικής, της Πιερίας, στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στη Χαλκιδική, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο, στη Μύκονο κ.ά. αναστέλλεται η λειτουργία από τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, για περίπτερα, μίνι- μάρκετ και κάβες.

Του μέτρου εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Συνεπώς, το ωράριο αναπροσαρμόζεται και αντί στις 7 θα ανοίγουν στις 5 από αύριο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές με ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

«Το δίλημμα είναι αυτοπεριορισμός ή καραντίνα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός», επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς και επεσήμανε: «Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο και πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αν για 14 ημέρες τηρηθούν η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και η χρήση αντισηπτικού, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απάντηση σε οποιαδήποτε προοπτική του lockdown. Δεν θα χρειαστεί. Τελειώνουμε τον ιό. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει συντεταγμένα, συγκροτημένα όπως στο παρελθόν το έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να μπορέσουμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».

Τόσο στις περιοχές με ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων όσο και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κέρκυρας στο δήμο Βόλου, στη Σαντορίνη , στη Ρόδο, στην Κώ, στην Πάρο και στην Αντίπαρο επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ, όπως διευκρινίστηκε.

Ερωτηθείς ποιες θεωρεί μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης στην Αττική με βάση τις ιχνηλατήσεις που γίνονται σε καθημερινό επίπεδο ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια κατηγορία που εξαιρείται σε αυτό. «Υπάρχει μια κινητικότητα και ένα ιδιαίτερο φορτίο στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Κάποιες από αυτές τις ιχνηλατήσεις προφανώς έχουν σημείο αναφοράς τους συμπολίτες μας που είναι μετανάστες. Η στρατηγική μας στις περιπτώσεις αυτές είναι μια στρατηγική συνολική η οποία αφορά σε μέτρα τα οποία εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους από το υπουργείο Υγείας, με αστυνόμευση μεγαλύτερη των χώρων που μπορεί να δημιουργηθούν συναθροίσεις με σκληρές, αυστηρές ιχνηλατήσεις στο κομμάτι των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των στενών επαφών.


 

Διαφήμιση

Διαφήμιση


«Παίρνουμε μέτρα για να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα. Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε ειδικά στην Αττική, το ζήτημα είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αυτοπεριοριστούμε. Εφόσον τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν θα δούμε όλα τα υπόλοιπα μέτρα, αν φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να αποδώσει κανένα μέτρο προφανώς θα πάμε στην ύστατη λύση που είναι το θέμα της καραντίνας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πώς θα αυτοπεριοριστούν οι μετανάστες ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι γίνεται μία καμπάνια αυτή τη στιγμή σε 14 διαφορετικές γλώσσες και με επαφές με τους επικεφαλής των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων.

 

Στα 286 τα νέα κρούσματα - Δύο νέες μολύνσεις στην Πιερία

Διακόσια ογδόντα έξι νέα κρούσματα της Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή.  Από αυτά, 249 είναι εγχώρια, 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Στο επίκεντρο της πανδημίας εξακολουθεί να βρίσκεται η Αττική, με 163 νέα κρούσματα.

Ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους τρεις ασθενείς το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους  369 τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 16.913, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες. 2.763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξήντα τρεις συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τους 369 ασθενείς που απεβίωσαν, 138 (37,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 97% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Από τα 286 νέα κρούσματα, εντοπίστηκαν:

 • 37 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
 • 163 στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 • 11 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
 • 1 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
 • 3 στην Π.Ε. Αχαΐας
 • 3 στην Π.Ε. Βοιωτίας
 • 2 στην Π.Ε. Γρεβενών
 • 2 στην Π.Ε. Ηρακλείου
 • 6 στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
 • 4 στην Π.Ε. Καλύμνου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
 • 1 στην Π.Ε. Καρδίτσας
 • 4 στην Π.Ε. Καστοριάς
 • 2 στην Π.Ε. Κέρκυρας
 • 7 στην Π.Ε. Κοζάνης
 • 2 στην Π.Ε. Κορινθίας
 • 2 στην Π.Ε. Πιερίας
 • 5 στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
 • 1 στην Π.Ε. Σερρών
 • 18 στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστές συρροές
 • 1 στην Π.Ε. Φλώρινας
 • 11 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

https://cyber-shop.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

https://www.utopia-media.gr/