Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή των κέντρων αναψυχής Παραλίας

apoxeteysiparalia

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή της παραλιακής ζώνης στην Παραλία, όπου υπάρχουν τα κέντρα αναψυχής.

Όπως τονίζεται από το Δήμο Κατερίνης, πρόκειται για την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος που αφορά στην κάλυψη των αναγκών αποχέτευσης της περιοχής. Μάλιστα, όπως τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στην τήρηση των αρχών της αειφορικής ανάπτυξης συνεχίζουμε την αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Κατερίνης με κοινωφελή δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. "Δρομολογούμε την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος κατοίκων και επισκεπτών, για την κάλυψη των αναγκών της αποχέτευσης της Β.Δ. πλευράς όπου και χωροθετούνται κέντρα αναψυχής. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την παροχή προστιθέμενης αξίας στην καθημερινότητα τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του Δήμου Κατερίνης». 

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο κος Μπουσνάκης: «Η κάλυψη του συνόλου των περιοχών οικιστικής ανάπτυξης με δίκτυα αποχέτευσης συνιστά προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΚ. Προς την κατεύθυνση αυτή,  η ανάγκη για την αντικατάσταση-παροπλισμό των υφιστάμενων στεγανών σηπτικών βόθρων των συγκεκριμένων καταστημάτων θεωρείται επιτακτική. Για τον λόγο αυτό η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. υλοποιεί πρωτοπόρα πρόταση κατασκευής δικτύου χαμηλής πίεσης ακαθάρτων. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής λύσης αφορούν αφενός την κατασκευή με περιορισμένο τον όγκο των εκσκαφών και κατ’ επέκταση φθορών σε οδόστρωμα και δίκτυα. Επίσης,  την τοποθέτηση ειδικών αντλιών πολτοποίησης και τεμαχισμού οι οποίες ελαχιστοποιούν την ανάγκη συντήρησης και αστοχίας του δικτύου».

Το δίκτυο αναμένεται να λειτουργήσει με το πέρας των εργασιών, το αργότερο έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

Please publish modules in offcanvas position.