Παρατείνονται τα μέτρα στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

koronoioselegxoi

Ανακοινώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα 95 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, με άλλους έξι συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1156. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Το σύνολο των θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται σε 38 θανάτους. Η μέση ηλικία είναι 71 έτη, 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες, 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους, 70 ετών και άνω ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (58% με καρδιαγγειακό νόσημα).

Έχουν διενεργηθεί συνολικά 15151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Συνολικά υπολογίζεται πως περίπου 5% των περιπτώσεων της νόσου χρειάζεται εντατική θεραπεία.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στη Λέσβο που μετρά πέντε κρούσματα. Πρόκειται για 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Παρατείνονται τα μέτρα στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αλλά ίσως και στη διάρκεια όλου του Απριλίου εκτιμούν οι επιστήμονες ότι θα κριθεί η κορύφωση ή η κάμψη της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα και συστήνουν την αυστηρή τήρηση αλλά και την παράταση των μέτρων που έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία. 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  «περπατάμε πάνω σε λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία μπορεί να αποβεί ολέθρια .Επιμένουμε και μένουμε σπίτι

Συγκεκριμένα παρατείνονται:

Μέχρι τις 11 Απριλίου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, απόφαση που αφορά όσα είναι ήδη κλειστά.

Μέχρι τις 11 Απριλίου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, με τροποποποίηση τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει λειτουργία.

Παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα σε Δαμασκηνιά- Δραγασιά «για καθαρά επιδημιολογικούς λόγους».

Με ΚΥΑ των 7 αρμόδιων Υπουργείων επεκτείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού.

Να σημειωθεί επίσης ότι κλειστά θα είναι έως τις 26 Απριλίου τα σχολεία όπως δήλωσε σε εφημερίδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και είναι πιθανόν να υπάρξει παράταση στον περιορισμό των μετακινήσεων έως και το Πάσχα.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

Please publish modules in offcanvas position.