Νέα πρωτοβουλία των κοινωνικών δομών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας

etheldomes

Μια νέα δράση με στόχο την ενίσχυση των συμπολιτών μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν δημιούργησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.

Μετά από τη δημόσια ανακοίνωσή της ήδη έχει δημιουργηθεί ένας πυρήνας εθελοντών που αναλαμβάνει να κάνει κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε ανήμπορους συμπολίτες μας και απαρτίζεται ήδη από 31 συμπολίτες μας οι οποίοι από αύριο αναλαμβάνουν δράση.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας, στόχος της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη!  Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και στις δυνάμεις ασφαλείας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε άλλους δημόσιους φορείς,   δίνουν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία,  έναν υπεράνθρωπο αγώνα για όλους εμάς,  εκθέτοντας συνειδητά και χάριν του λειτουργήματός τους τους εαυτούς τους σε κίνδυνο.  Το ίδιο πράττουν και χιλιάδες εργαζόμενοι που πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να συνεχίσουν να εργάζονται για να μπορέσουμε όλοι εμείς να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι.

Ναι, θα μείνουμε στο σπίτι και θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις υποδείξεις της πολιτείας και των ειδικών. Κανείς όμως δεν μας είπε να μείνουμε άπραγοι!  Κανείς δεν μας ζήτησε να μείνουμε κλειδαμπαρωμένοι και φοβισμένοι στα σπίτια μας μήπως και χτυπήσει και τη δική μας πόρτα η αρρώστια», είχε τονίσει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης.

Μέσα σε μόλο λίγες ώρες έλαβαν χώρα και ανακοινώνονται τα παρακάτω:

- Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο, η δημοτική αρχή θα διαθέσει στη νεοσυσταθείσα ομάδα από αύριο το πρωί, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο θα μεταφέρει τρόφιμα με το τρέιλερ του Καπνικού Σταθμού σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Η πρωτοβουλία έχει την πλήρη στήριξη του Δήμου Κατερίνης.

- Στη δράση θα ενταχθούν και οικογένειες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Κατερίνης.

- Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση της τοπικής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «ΠΙΤΣΙΑΣ» από αύριο, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, θα τοποθετηθούν καρότσια στα 18 υποκαταστήματα της επιχείρησης με την παρακάτω αφίσα, προτρέποντας τους πελάτες στα ταμεία να ενισχύσουν με τρόφιμα την προσπάθεια αυτή.

- Τόσο ο Δήμος Κατερίνης, όσο και τα σούπερ μάρκετ «ΠΙΤΣΙΑΣ» θα διαθέσουν σημαντική ποσότητα τροφίμων η οποία θα προστεθεί στην υπάρχουσα ποσότητα τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή τους στις ανήμπορες οικογένειες.

- Η καταγραφή, διαλογή, διαχείριση και διάθεση των τροφίμων θα πραγματοποιείται από την ομάδα εθελοντών ενώ θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων με τους δικαιούχους και τις ποσότητες που έχουν παραληφθεί.

- Ενημερώθηκε η Διεύθυνση της Αστυνομίας για την έναρξη κυκλοφορίας του παραπάνω οχήματος το οποίο θα φέρει διακριτικά της δράσης. Ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα έγγραφα.

- Παρά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου και τη σημερινή αργία η διεύθυνση της επιχείρησης «Στέφανος - Τέντες αυτοκινήτων» ανέλαβε την επιδιόρθωση του τρέιλερ της ομάδας και την τοποθέτηση των διακριτικών.

- Η δράση θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και θα διατεθούν σε πρώτη φάση τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

- Οι αποδέκτες θα λαμβάνουν τρόφιμα κάθε 15 ημέρες.

- Θα ακολουθήσει ευρεία ενημέρωση πολιτών και επιχειρήσεων με στόχο τη στήριξη της πρωτοβουλίας.

- Καλούνται  τα ΜΜΕ της πόλης να αναπαράγουν την παρούσα επιστολή.

«Οι Κοινωνικές Δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης καλύπτουν σήμερα ακόμη ένα τεράστιο κενό το οποίο όφειλε να καλύψει η συντεταγμένη Πολιτεία. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης και γνωρίζουμε πως δεν μπορεί να είναι αυτός ο ρόλος των ενεργών πολιτών! Η Πολιτεία θα έπρεπε να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Εξάλλου από αυτήν διδαχτήκαμε πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Μένουμε μόνο σε αυτό και τα υπόλοιπα θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή γιατί τώρα πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια στο θεριό», καταλήγει η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης.  

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image
Image

Please publish modules in offcanvas position.