Συνάντηση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας με το Δήμαρχο Κατερίνης

eikastikoikoyu1

Το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου 2023, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας Παναγιώτης Φτάρας, ο ταμίας Δημήτρης Κοντοδημητρόπουλος και τα μέλη Κωνσταντία Καρλέτσα, Μαυροματίδου Δώρα, Μάγδα Παπαδημητρίου - Σαμοθράκη, με την παρουσία της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Μπέττυς Σκούφα, η οποία στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Συλλόγου, επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος τους υποδέχτηκε θερμά στο γραφείο του.

Σε ένα πολύ όμορφο κλίμα και μιας πολύ ιδιαίτερης φιλοξενίας του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, συζητήθηκαν η καλλιτεχνική και πολιτιστική κίνηση στον δήμο μέχρι σήμερα. Να μπορέσουμε από κοινού να οραματιστούμε, το πολιτιστικό, καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Κατερίνης και του νομού μας στο μέλλον.

Καθώς και η εύρεση χώρου, ως έδρα του συλλόγου ώστε να πραγματοποιηθούν οι ήδη προγραμματισμένες δράσεις. Η κ. Μπέττυ Σκούφα, μίλησε για τον νεότερο πολιτισμό, πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς Τέχνη και αν θέλει η Πιερία να γίνει Ευρωπαϊκή, οφείλει να στηρίξει τους δημιουργούς της. Ακόμη έθεσε ως πρωταρχική ανάγκη την εύρεση του χώρου, τη στήριξη των αξιόλογων δημιουργών του νομού και ότι πρέπει να είναι περήφανη η Πιερική κοινότητα γι’ αυτούς.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Φτάρας αφού μίλησε για τη επανασύσταση του συλλόγου μετά τις τελευταίες εκλογές, δήλωσε πως υπάρχει αξιόλογο εικαστικό δυναμικό στους κόλπους του και ότι πρωταρχικός σκοπός του, αφού βρεθεί χώρος ως έδρα του συλλόγου, είναι η ενεργή συμμετοχή των μελών στα εικαστικά δρώμενα της Πιερίας, προσφέροντας τα μέγιστα στην κοινωνία, συμπράττοντας με όλες του τις δυνάμεις σε όσα καλλιτεχνικά προγράμματα διοργανωθούν ως κίνηση καλής θέλησης και αλληλεγγύης.

eikastikoikoyu2

Ο δήμαρχος προσφέρθηκε άμεσα να βρεθεί χώρος για να στεγαστεί ο Σύλλογος, πιστεύοντας πως θα συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα του Πολιτισμού. Η ικανοποίηση και η αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της συζήτησης ήταν φανερή και στις δυο πλευρές.

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image