Ο εικαστικός φωτογράφος Παναγιώτης Φτάρας στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ

ftarasnestor

Την Πέμπτη 29, Δεκεμβρίου 2022 στις 20:00 ώρα, το βιβλιοπωλείο Νέστωρ και οι εκδόσεις Οξύνοια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ημερολογίου για την Κατερίνη, “12+1, Ιεροί Ναοί της Κατερίνης”.

Στο φετινό ημερολόγιο ο εικαστικός φωτογράφος Παναγιώτης Φτάρας, με τη δύναμη του φακού του, εστιάζει στην εμπνευσμένη αρχιτεκτονική των ναών και επιχειρεί να αναδείξει τη συμμετρία, την αρμονία και τη μοναδικότητα του καθενός.

Δημιουργώντας 13 ασπρόμαυρα κάδρα, αναζητά να φωτογραφίσει τους 12+1 ναούς της πόλης μας, ως απαράμιλλα έργα τέχνης.

Οι δεκαοκτώ ασπρόμαυρες φωτογραφίες που συνθέτουν το ημερολόγιο του 2023, συγκεντρώνουν όλους τους ναούς της πόλης. Συγκεντρώνουν την πόλη!

ftarasnestor1

Κάθε φωτογραφία και μια μοναδική αφήγηση! Όλες μαζί, η Κατερίνη!

Γράφει η Ζωή Κουτσουρά, δασκάλα, συγγραφέας.

Την εκδήλωση παρουσιάζουν οι ομιλήτριες, φιλόλογος, ιστορικός και συγγραφέας, κ. Αντωνία Βαρμάζη και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Χριστίνα Δεμερτσίδου.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο εικαστικός φωτογράφος Παναγιώτης Φτάρας, με προβολή των φωτογραφιών του ημερολογίου, με διάδραση, έτσι ώστε οι παρευρισκόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να δουν κάθε φωτογραφία από τη ματιά του φωτογράφου.

Τέλος το πώς η καλλιτεχνική φωτογραφία, που το μόνο μέλημά της είναι να μεταδίδει το δέος, να αντιληφθούμε την ύπαρξη και το μέγεθος όλου του κόσμου, να μας κάνει το αόρατο ορατό.

ftarasnestor2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Image
Image