• Η αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων φέρνει παράταση των μέτρων

  Μία ημέρα μετά την αρχική ημερομηνία λόγω της αναβολής που προήλθε από την κακοκαιρία Ελπίς, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας κάθονται σήμερα στις 13.00 στο τραπέζι ώστε να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση το εάν θα παραταθούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον είτε θα δούμε το σενάριο της μικρής άρσης.

  Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

 • Για τον αποκλεισμό ξενοδοχείων ενός και δύο αστέρων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

  Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ζητώντας να υπάρχει διαφοροποίηση σχετικά με τα ξενοδοχεία ενός και 2 αστέρων, ώστε να εντάσσονται στις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου.

  Τρίτη 25 Ιανουαρίου

 • Με αίτημα την ένταξη καλλιεργειών της Πιερίας σε πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας

  Η από αέρος χαλαζική προστασία της καλλιεργούμενης πεδινής έκτασης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δίου-Ολύμπου αποτέλεσε, εκτός των άλλων, αντικείμενο συζήτησης του Βουλευτή Πιερίας .Φώντα Μπαραλιάκου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

  Τρίτη 25 Ιανουαρίου

 • Η μικρή μας συμβολή σε μια μεγάλη νίκη ενάντια στους αρνητές εγκλημάτων του ναζισμού

  Οι Ρεβιζιονιστικοί μύθοι μεταφράστηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και χρησιμοποιήθηκαν στη δίκη ενάντια του Γερμανού καθηγητή που χαρακτήρισε «βλακεία», «καθαρό λαϊκισμό» και «μεγάλη πρόκληση» τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών εν μέρους της Ελλάδας.

  Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

 • Νέα συνεδρίαση των ειδικών εντός της εβδομάδας για την εξέλιξη της πανδημίας

  Αυξημένη πίεση καταγράφεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις μεταλλάξεις Όμικρον και Δέλτα να κυριαρχούν στα κρούσματα και στις νοσηλείες.

  Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

 • «Ας σταματήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εμπαίζει τους καταστανοπαραγωγούς της Πιερίας»

  Με ανοιχτή επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα θέτει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί της Πιερίας, ένα θέμα που η ίδια, όπως τονίζει, έχει ασχοληθεί αρκετά και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα ουσιαστικό βήμα.

  Σάββατο 22 Ιανουαρίου

 • Κίνηση Πολιτών για ένα Μουσείο Πόλης στην Κατερίνη

  Η Κατερίνη (δημοτικές αρχές και κοινωνία των πολιτών) δεν ευτύχησε ή δεν επέλεξε να αποκτήσει ένα μουσείο που να αφορά την τοπική ιστορία και το πολιτισμικό της μωσαϊκό. Το κενό καλύφθηκε μερικώς από την ίδρυση και λειτουργία του τοπικού παραρτήματος των Γενικών Αρχείων του Κράτους, μια δημόσια υπηρεσία που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

  Σάββατο 22 Ιανουαρίου

 • Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Πιερία για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

  Με έμφαση στον οδικό άξονα από το Γενικό Νοσοκομείο προς Μοσχοπόταμο – Ελατοχώρι – Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου και στον δεύτερο ορεινό οδικό άξονα Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής τα ειδικά μηχανήματα έργου, αποχιονισμού και ρίψης αλατιού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αφού πρώτα εφοδιαστήκαν με αλάτι.

  Σάββατο 22 Ιανουαρίου

 • Η Κατερίνη του πολιτισμού έγινε φτωχότερη

  για την απώλεια της Μαρίας Σκλιοπίδου του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ Υπήρξε για δεκαετίες φίλη πιστή, ακούραστη εργάτρια του εικαστικού πολιτισμού στη μικρομεσαία Κατερίνη, σταθερή σύμμαχος σε εκδηλώσεις πολιτισμού, συνομιλήτρια με κέφι και απεριόριστη αγάπη για την τέχνη και τους καλλιτέχνες, άριστη οργανώτρια εκθέσεων υψηλής αισθητικής. Οργάνωσε (με τη βοήθεια και του Κώστα Σκλιοπίδη) και σύστησε στο φιλότεχνο κοινό της πόλης δεκάδες ζωγράφους από το μέγα Πανελλήνιον, ανθρώπους που την αγάπησαν και της εμπιστεύτηκαν τα έργα τους και με τους οποίους καλλιέργησε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άδολης συνεργασίας.

  Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

 • Σε παιδιά το 25% των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα

  Το 25% από το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού αποτελούν τα παιδιά ηλικίας 4-18, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 10-16 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο των ασθενών της συγκεκριμένης ηλικίας είναι 36.300.

  Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

 • Απονομή τιμητικής διάκρισης σε τρεις εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης

  Την αλληλεγγύη και το ήθος, ως στάση ζωής και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των πολύτιμων υπηρεσιών τους, βράβευσε σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος στα πρόσωπα τριών εργαζομένων του τομέα καθαριότητας. Ο λόγος για τους: Αργυρώ Σταυρινουδάκη, Ιωάννη Μαυρομάτη, Στέφανο Σαρηγιαννίδη, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής 14/01, στη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια, σε φλεγόμενη οικία, στα Καταφυγιώτικα. Με την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίησή τους συνέδραμαν καθοριστικά στη μεταφορά σε ασφαλές σημείο ηλικιωμένου - ασθενή συνδημότη μας προσφέροντας του και τις πρώτες βοήθειες.

  Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

 • Ζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή γέφυρας στο Ξηρολάκι

  Κοινή επιστολή με την οποία υποβάλλουν αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή γέφυρας μαζί με τα συνοδευτικά έργα στη διάβαση του Ξηρολακίου, απέστειλαν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

  Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

 • Αυξημένος ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων στις μονάδες εντατικής θεραπείας

  Αύξηση των νοσηλειών και των διασωληνωμένων ασθενών δείχνουν τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ τις τελευταίες ημέρες διψήφιος ήταν και ο αριθμός των θανάτων από τις επιπλοκές της νόσου, σε ημερήσια βάση.

  Τετάρτη 19 Ιανουαρίου

 • «Πλήθος μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου που δεν χρηματοδοτήθηκαν από προγράμματα οικονομικής στήριξης «αιμορραγούν»

  Εκτός χρηματοδοτικών προγραμμάτων στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, έχουν μείνει χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, με αποτέλεσμα, πολλές από αυτές να είναι αντιμέτωπες με λουκέτα. Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρει σε ερώτησή της η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, την οποία συνυπογράφουν 37 ακόμη βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι το λιανεμπόριο είναι από τους κλάδους που επλήγησαν βαρύτερα, σημειώνοντας μεγάλη κάμψη, της τάξης του 70-80%.

  Τετάρτη 19 Ιανουαρίου

 • Ενεργά κρούσματα το 2,5% του πληθυσμού, στο 1,4% ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά

  Αχτίδα αισιοδοξίας για το επόμενο διάστημα εξέπεμψε σήμερα με τις δηλώσεις της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει εξαιρετικά υψηλό και δεν χωρά εφησυχασμός για αναβολή του εμβολιασμού λόγω ηπιότερου κινδύνου νόσησης από την παραλλαγή Όμικρον.

  Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

 • Απαιτείται άμεση στήριξη των επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους

  12% η μέση πληρότητα στο σύνολο της χειμερινής περιόδου Παρά την επικοινωνιακά βελτιωμένη εικόνα, οι συνάδελφοι των ορεινών καταλυμάτων, απόλαυσαν μόλις 10 μέρες ομαλής χειμερινής περιόδου η οποία διαρκεί 120 μέρες (σε κανονικές συνθήκες) δηλαδή τέσσερις μήνες. Αυτό αντιστοιχεί σε μόλις 12% μέση πληρότητα, και σίγουρα δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς.

  Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

 • Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων γυναικών στο Δήμο Κατερίνης

  Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση και συμβουλευτική  για είκοσι γυναίκες ανέργους που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Κατερίνης.

  Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

 • Συνάντηση της Μπέττυς Σκούφα με εκπροσώπους αγροτών

  Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, συνοδευόμενη από τον Νίκο Χατζηστογιάννη υπεύθυνο του αγροτικού τμήματος της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  συναντήθηκε με τις νεοεκλεγείσες διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών ΠΕΣΚΟ και ΣΠΕΚΟ.

  Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

 • Σε Άνω Μηλιά, Ελατοχώρι Άγιο Δημήτριο επιχείρησαν τα συνεργεία αποχιονισμού

  Οι  χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές βρήκαν σε ετοιμότητα το μηχανισμό του Δήμου Κατερίνης και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενώ αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, τα όποια προβλήματα προέκυψαν στο οδικό δίκτυο ευθύνης του.

  Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

 • Αυξημένοι οι επιδημιολογικοί δείκτες και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας

  Συνολικά 32.694 νέες μολύνσεις από κορονοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου. Υψηλό το ποσοστό των μολύνσεων στην Πιερία, όπου επιβεβαιώθηκαν 404 νέα κρούσματα.

  Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

 • Μειωμένα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Δήμο Δίου - Ολύμπου

  Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δύναται η μείωση τελών ύδρευσης-αποχέτευσης σε ποσοστό 20% στους δημότες της Δ.Ε. Δίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (πολύτεκνους, τρίτεκνους και ΑΜΕΑ) εφόσον πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

  Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

 • Οδηγίες ΕΟΔΥ για κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

  Οδηγίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία έδωσε ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μετά την έξαρση κρουσμάτων που έφερε η μετάλλαξη Όμικρον και την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει σε τμήμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, μαθητές και καθηγητές, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε απομόνωση για πέντε ημέρες τουλάχιστον.

  Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

 • Στους επτά μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση

  Στους 7 μήνες πλέον είναι η ημερομηνία λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για κορονοϊό και αφορά σε πολίτες -άνω των 18 ετών- που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Αυτό προβλέπεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

  Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

 • Εκλογή προεδρείου και επιτροπών από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

  Ο Φάνης Τερζόπουλος επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, κατά τις δημαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

  Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

 • Ανάδειξη νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου και μελών επιτροπών στο Δήμο Δίου - Ολύμπου

  Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, για τη διετία 2022-2023, εκλέχθηκε η κα Ουρανία Κατσαμάκα, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια Ειδικής Συνεδρίασης το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιτόχωρο, προεδρεύοντος του πλειοψηφίσαντος δημοτικού συμβούλου κ. Αθανάσιου Καλαϊτζή.

  Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Image
Image