• Νέα ψυχρολουσία για τους ελεύθερους επαγγελματίες με αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τους

  Έτσι εννοείτε  τη  «στήριξη» κ. Μητσοτάκη; της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου Δεν έχει όρια η γαλαντομία της κυβέρνησης της ΝΔ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που στις εκλογές του 2019 την υπερψήφισαν προσδοκώντας ευνοϊκότερη μεταχείριση από αυτή που τους είχε επιφυλάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου

 • Επιδότηση ρεύματος: «Ψαλίδι» στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου

  Μειωμένοι κατά 65% θα είναι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρηματίες τον Φεβρουάριο, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

  Τρίτη 31 Ιανουαρίου

 • «Να στηριχθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην απόκτηση ή αντικατάσταση αυτοκινήτου»

  Να επανεξετάσει, διευρύνει, συστηματοποιήσει και εκσυγχρονίσει το πλαίσιο οικονομικών ελαφρύνσεων προς τα άτομα που θα ήθελαν και χρειάζονται να αποκτήσουν ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά ταυτόχρονα ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών με Ερώτησή της η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Στην Ερώτηση της Βουλεύτριας Πιερίας, την οποία συνυπόγραφουν 27 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γίνεται εκτενής αναφορά στο υπάρχον καθεστώς και τις διευρύνσεις που έγιναν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη διευκόλυνση των πολυτέκνων, τριτέκνων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

  Τρίτη 31 Ιανουαρίου

 • Εσπερίδα των μελισσοκόμων της Πιερίας για την βασιλοτροφία

  Μεγάλη η συμμετοχή των Πιεριέων μελισσοκόμων στην εσπερίδα που διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην Εκάβη.

  Τρίτη 31 Ιανουαρίου

 • Η ίδρυση ενός Μουσείου για την πόλη της Κατερίνης—και με τη βούλα της επιστήμης πλέον—είναι εφικτή

  2010. Μια σπάνια, σχεδόν άγνωστη καλλιτεχνική φωτογραφία. Όψη της πλατείας Ελευθερίας με τον φακό του Σπύρου Σ. Τσιλιγκιρίδη. Αρχείο Σπ. Σ. Τσιλιγκιρίδη του Αντώνη Κάλφα Αν κάτι προσέφερε η θαυμάσια πρωτοβουλία των Φίλων για ένα Μουσείο Πόλης στην Κατερίνη (στον Γιάννη Ποικιλίδη και στους άξιους συντελεστές αξίζουν και πάλι συγχαρητήρια) στο ζωντανό και πλούσιο πρόγραμμα της ημερίδας του Σαββάτου είναι πως επιτέλους έγινε πρακτικά και επιστημονικά κατανοητό ότι η ίδρυση ενός Μουσείου είναι μια αναγκαιότητα και κυρίως μια αναγκαιότητα πραγματοποιήσιμη.

  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

 • «Ροκανίστηκαν» από τον πληθωρισμό οι αυξήσεις των μισθών το 2022

  Δύσκολα βγάζουν το μήνα οι μισθωτοί με τον πληθωρισμό που τρέχει να «ροκανίζει» την αγοραστική τους δύναμη.

  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

 • Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία

  Ανακοινώθηκε την Κυριακή το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που επικύρωσε σε συντριπτική πλειοψηφία τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές.

  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

 • Η αγροτική μεταρρύθμιση και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Πιερία

  Η επίσκεψη στην Πιερία κλιμακίου με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου ήταν απλά η αφορμή για να σταθούμε σε αυτό που είναι η ουσία της πολιτικής, δηλαδή στην υλοποίηση πρωτοβουλιών και στην εκτίμηση de facto πεπραγμένων. Ειδικά, όσα έγιναν και όσα  συντελούνται στη χώρα τα τελευταία χρόνια στον εθνικής σημασίας τομέα της πρωτογενούς παραγωγής αποτελούν ένα ολοκληρωμένο δομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των προκλήσεων, στιβαρής στήριξης των ανθρώπων του κλάδου και μετάβασης στις καλές πρακτικές της νέας  εποχής.

  Σάββατο 28 Ιανουαρίου

 • Είναι σκέτο παρακράτος

  Η κοινωνία θα απαντήσει στο καθεστώς Μητσοτάκη των υποκλοπών και των σκανδάλων  της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου Δε χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για να αποφανθεί, κατηγορηματικά και αμετάκλητα πλέον, ότι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη, δε μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο, τον ταλαιπωρημένο από τις εφτά πληγές του Φαραώ.

  Σάββατο 28 Ιανουαρίου

 • Η Κατερίνη 111 χρόνια μετά την απελευθέρωση περιμένει ένα Μουσείο της Πόλης ικανό να στεγάσει την ιστορία της

  Η πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης με δεσπόζον το μέγαρο Παπαγεωργίου κατά τη δεκαετία του 1970 φωτογραφημένη από τον Σάββα Τσιλιγγιρίδη (αρχείο Σπ. Σ. Τσιλιγκιρίδη)   του Αντώνη Κάλφα Η πόλη της Κατερίνης έχει, όπως είναι γνωστό στην έρευνα, σχετικά μικρή ιστορία. Σε χάρτες και γκραβούρες των χρόνων της Τουρκοκρατίας τη βρίσκουμε από τα τέλη του 15ου -16ου αιώνα αλλά οι γραπτές πηγές, απ’ όσο μας είναι γνωστό, αναφέρουν ρητά το όνομα Κατερίνη από το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα. Συχνότερα βεβαίως τη συναντάμε σε χάρτες των δύο τελευταίων αιώνων. Ο Απόστολος Βακαλόπουλος υπολογίζει τον αριθμό των σπιτιών της Κατερίνης κατά τις αρχές του 19ου αιώνα  (χωριού τότε)  σε 140 σπίτια,  κυρίως ελληνικά, με βασική απασχόληση  των κατοίκων του την καλλιέργεια του σιταριού. «Η Κατερίνη στις αρχές του αιώνα», γράφει ο  Νίκος Βαρμάζης, «είναι μια μικρή κωμόπολη, με στοιχεία όμως που υπόσχονται γρήγορη εξέλιξη* σύμφωνα με την έκθεση του Δημητρίου Σάρρου ‘η Αικατερίνη από μικράς κώμης και δη ιδιοκτήτου, οία ήτο προ της ενώσεως της Θεσσαλίας, συνοικισθείσα εξ επηλύδων βλαχοφώνων Λειβαδιωτών και Ηπειρωτών και άλλων Μακεδόνων περιοίκων και ωσημέραι προαγομένη υλικώς και πνευματικώς, κατέστη πόλις εμπορική και χαρίεσσα’. Την ταχύτατη εξέλιξη και ανάπτυξη επιβεβαιώνει και η μαρτυρία του μητροπολίτη Παρθενίου Βαρδάκα, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πόλη ‘εντός του δεκαπενταετούς διαστήματος της αρχιερατείας ημών εδιπλασιάσθη σχεδόν εις οικοδομάς έχουσα τάσεις ζωηράς προς περαιτέρω αύξησιν’. Υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός της στις αρχές του αιώνα ήταν 5000-8000, ενώ στην απελευθέρωση έφτανε τις 8000».     Τα ίδια περίπου υποστηρίζονται για τον πληθυσμό της πόλης της Κατερίνης κατά την εποχή της απελευθέρωσης, ενώ στα 1929, χρονιά κατά την οποία γίνεται Δήμος, δεν υπερβαίνει τους 10.000 κατοίκους. Η μεταπολεμική πληθυσμιακή αύξηση (31. 687 στα 1951, 31.843 στα 1961, 29.336 στα 1971, 38.404 στα 1981) μέχρι την πρόσφατη απογραφή (2021) που ανεβάζει τον αριθμό των κατοίκων στις 65 περίπου χιλιάδες αποτελεί απτό δείγμα των οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών στην περιοχή της Πιερίας αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα.

  Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

 • Πασχίζουμε ενώ «κατεδαφιζόμεθα»

  ...από το ζοφερό κλίμα που επικρατεί χρόνια στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, του αλλοτινού σύγχρονου χώρου εκπαίδευσης, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς.

  Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

 • Πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος Leader

  Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος Leader 2023-2027 της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων στο πλαίσιο διαβούλευσης με τη συμμετοχή επαγγελματιών, φορέων και κατοίκων του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

  Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

 • Στην Πιερία η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποίησε την Τετάρτη, περιοδεία στον Νομό Πιερίας, συνοδευόμενη από τους βουλευτές του κόμματος και τοπικά στελέχη αγροτικών οργανώσεων.

  Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

 • Νέο πρόγραμμα προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

  Με τέσσερις ταινίες συνεχίζει το πρόγραμμα προβολών της η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2023.

  Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

 • Ημερίδα των Φίλων του Μουσείου Πόλης Κατερίνης

  Ημερίδα με θέμα «Μουσεία Πόλης στην Ελλάδα: Αναγκαιότητες, οράματα και προκλήσεις. Μια συζήτηση με αφορμή την Κίνηση Πολιτών για την ίδρυση Μουσείου Πόλης στην Κατερίνη», διοργανώνεται στην Κατερίνη.

  Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

 • Market Pass: Πώς γίνεται η αίτηση και πότε ξεκινούν οι πληρωμές

  Στις 3 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το Market Pass, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνομου.

  Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

 • Πιερία: Βιωματικός Τουρισμός στο φως του Ολύμπου

  Ημερίδα με θέμα «Πιερία: Βιωματικός Τουρισμός στο φως του Ολύμπου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 31ου Money Show – Μοχλός Ανάπτυξης και Εξέλιξης που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από 27 έως 29 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Hyatt Regency Hotel.

  Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

 • Προκήρυξη 7ου Αγώνα Δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

  H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 10.000μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου».  Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

  Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

 • Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Κατερίνη

  Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας , θα επισκεφθεί την Κατερίνη την Παρασκευή 3 Φλεβάρη.

  Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

 • Εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων Ελατοχωριτών

  Εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων Ελατοχωριτών από τους Γερμανούς που έγινε στις 27 Ιανουαρίου 1944, διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας και η Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου.

  Κυριακή 22 Ιανουαρίου

 • Καπνικός Σταθμός Κατερίνης: Τόπος παραγωγής κοινωνικού κεφαλαίου

  Σε μια κοινωνία που έπαψε να καλλιεργείται το κοινό αίσθημα ευθύνης, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, δεν υπάρχει μέλλον για τους πολίτες της!

  Κυριακή 22 Ιανουαρίου

 • Συνελήφθη στην Πιερία για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

  Συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

  Κυριακή 22 Ιανουαρίου

 • Νίκος Ανδρουλάκης: Θέλουμε μια ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά

  Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στην Κατερίνη, ένα τμήμα με ιδιαίτερη εκπαιδευτική εξωστρέφεια,  επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Πιερία.

  Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

 • Θα φέρει το 2023 την ελληνοτουρκική ρήξη;

  Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα στην περιφερειακή γεωπολιτική ατζέντα, και όχι μόνο αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, είναι το μέχρι πού θα φτάσει η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μέσα στο 2023. Μπορεί η μνημειώδης πια ρήση του Τούρκου Προέδρου ‘‘Θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά’’ να μετατραπεί σε πραγματικό γεγονός και πιθανολογικά ενδέχεται η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση να λάβει ακόμη και διαστάσεις εμπόλεμου χαρακτήρα;

  Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

 • Τα έργα και οι δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ στην Πιερία

  Ημερίδα για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 και το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2021 – 2027, με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη.

  Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

Image
Image