• Κοινοβουλευτική παρέμβαση της Μπέττυς Σκούφα για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κατερίνης

  Η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα κατέθεσε ερώτηση  που συνυπέγραψαν 22 ακόμη βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προς τον υπουργό Υγείας προκειμένου να λάβουν τέλος τα σοβαρά ζητήματα που έχουν δημιουργήσει η ιατροτεχνολογική και στελεχιακή ανεπάρκεια του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μετά και την αναστολή εργασίας 122 υγειονομικών.

  Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

 • Στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού στην Πιερία που παραμένει σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων

  Με 73 καταγεγραμμένα κρούσματα την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, η Πιερία κλείνει σχεδόν μία εβδομάδα που βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων και παρουσιάζει στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ υψηλό αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό.

  Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

 • Συνεχίζουμε δυναμικά, καμία μόνη της απέναντι στην πατριαρχία

  Στον φιλόξενο κι αλληλέγγυο χώρο του Καπνικού Σταθμού συγκεντρώθηκαν γυναίκες που συσπειρώνονται γύρω από την Πρωτοβουλία Γυναικών Κατερίνης, για να διαδηλώσουν την οργή και την αγανάκτησή τους  για τη συνεχιζόμενη βία κατά του φύλου τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να δράσουν αλληλέγγυα και αποτελεσματικά προκειμένου να μπει ένα τέλος στις τραγωδίες που στιγματίζουν την κοινωνία μας.

  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

 • Τέλη Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία στην Πιερία

  Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Πιερίας (πρώην ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού, στις 24 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Κυριακή και από ώρα 10:00 ως 19:00, θα διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη  Διοικήσεων των ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ (Πρόεδρος, μέλη).

  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

 • «Να ανασταλεί άμεσα για τους καστανοπαραγωγούς η καταβολή του τιμήματος χρήσης γης»

  Το ζήτημα του τιμήματος χρήσης γης για τις καστανοκαλιέργειες της Πιερίας αλλά και της υπόλοιπης χώρας, όπως και τα ειδοποιητήρια άμεσης πληρωμής που απεστάλησαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών, κατ εντολή της κυβέρνησης στους καστανοπαραγωγούς, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα οικονομικά τα τελευταία χρόνια λόγω των ασθενειών του καστάνου, φέρνει για συζήτηση στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στις 20/9 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

 • Συνάντηση για την ολοκλήρωση της μελέτης οδικής σύνδεσης Ελατοχωρίου – Καταφυγίου Κοζάνης

  Συνάντηση εργασίας, στο γραφείο της στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου με τον τέως Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης Ζήνωνα Σατραζέμη και τον τ. Πρόεδρο της Τ.Κ. Καταφυγίου Κοζάνης και νυν Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωάννη Τζέλλα με θέμα την κατασκευή της διαπεριφερειακής οδού «Ελατοχώρι-Καταφύγι».

  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

 • Εξιχνιάστηκε «σκηνοθετημένη» ληστεία που είχε καταγγελθεί ότι έγινε στην Πιερία

  Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας γυναίκας και ενός άνδρα συνεργού της  Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ψευδής καταγγελία για ληστεία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας εργαζόμενης σε εταιρεία στην Πιερία.

  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

 • Νόμος του κράτους το Προεδρικό Διάταγμα για το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου

  Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 610Δ’/17-09-2021) το Προεδρικό Διάταγμα “Χαρακτηρισμός της χερσαίας και υδάτινης περιοχής του Όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων γης, όρων και επιτρεπομένων δραστηριοτήτων”.

  Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

 • Πολίτες από την ευρύτερη περιοχή των Πιερίων ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των ανεμογεννητριών

  Εκπρόσωποι φορέων από το Βελβεντό, τα Σέρβια, την Κοζάνη και την Πιερία προχώρησαν στη δημιουργία της ”Πρωτοβουλίας Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Πιερίων” και ξεκινούν έναν μαραθώνιο ενημέρωσης για την απειλή του βουνού των Μουσών από την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές του.

  Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

 • Ποιοι θα κάνουν την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

  Ηλικιωμένα άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας, όσοι είναι άνω των 60 ετών αλλά και οι υγειονομικοί συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

  Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

 • Αναφορά της Μπέττυς Σκούφα για επανίδρυση νηπιαγωγείου στη Ράχη

  Την ανάγκη επανίδρυσης Νηπιαγωγείου στη Ράχη, για την αποφυγή της καθημερινής ταλαιπωρίας κι επικινδυνότητας κατά τη μετακίνηση των νηπίων προς το Νηπιαγωγείο Λόφου, στο οποίο αναγκάζονται να πηγαίνουν τα νήπια σήμερα, καθώς και την ανάγκη αποσυμφόρησης του δεύτερου, επισημαίνει η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) κ. Σκούφα, καταθέτοντας Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας, με βάση και τη σχετική Επιστολή των γονέων των νηπίων και μαθητών δημοτικού σχολείου Ράχης Πιερίας.

  Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

 • Oι νέοι πρωταγωνιστές

   του *Φώντα Μπαραλιάκου Η ανάγνωση των εξαγγελιών και των μέτρων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, φανερώνει ξεκάθαρα τον κεντρικό πολιτικό στόχο της κυβέρνησης εφεξής: «οι ΝΕΟΙ πρωταγωνιστές». Οι νέοι αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία και την οικονομία. Το αξίζουν, τους το οφείλουμε. Είναι η γενιά που είδε τα όνειρα, τους στόχους και τις ελπίδες της να τα ακυρώνουν η οικονομική κρίση, τα μνημόνια και πρόσφατα η πανδημία του COVID.

  Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

 • Παραδόθηκαν οι σχολικές τσάντες στους μαθητές της Βόρειας Εύβοιας

  Σήμερα, με το πρώτο κουδούνι, όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των δήμων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, παρέλαβαν στην ώρα τους δωρεάν όλα τα σχολικά είδη της φετινής χρονιάς.

  Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

 • Περιοριστικά μέτρα στην Πιερία και σε τρεις ακόμη περιοχές της χώρας

  Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

  Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

 • Κορονοϊός: Εκτίναξη των κρουσμάτων με υψηλό αριθμό μολύνσεων και στην Πιερία

  Υψηλό αριθμό κρουσμάτων Covid -19 κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στην Πιερία με 88 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο. Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 2.919 νέα κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 606 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 409. Αύξηση παρατηρείται επίσης και στη Λάρισα όπου καταγράφονται 112 κρούσματα.

  Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου

 • Φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά - επιχειρήσεις και μέτρα για τους νέους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

  Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με φορολογικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και κίνητρα για τους νέους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

  Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

 • Απολογισμός διετίας έργων και παρεμβάσεων για το Δήμο Κατερίνης

  Σε απολογισμό των έργων και των δράσεων Δήμου Κατερίνης τα πρώτα δύο χρόνια από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, παρουσία του αντιδημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη.

  Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

 • Όλα τα νέα μέτρα και οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους πολίτες

  Αλλάζει από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων πολιτών αφού σε ισχύ τίθενται τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, από την προσεχή Δευτέρα, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν μπορούν να κάθονται στους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ) ενώ, για την πρόσβασή τους σε γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες θα απαιτείται αρνητικό rapid test 48 ωρών.

  Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

 • Η διαχρονική ταυτότητα του Φεστιβάλ Ολύμπου στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες»

  Όπως είναι γνωστό, φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου εορτάζει την πενηντάχρονη επετειακή διαδρομή του. Μετά την ολοκλήρωση στο τέλος Αυγούστου του προγράμματος των παραστάσεων του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Σεπτέμβριος οριοθετείται ως ο μήνας των θεματικών ενοτήτων. Οι θεματικές ενότητες είναι  ενταγμένες στο πλαίσιο της έκθεσης των πέντε δεκαετιών της διαδρομής του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.

  Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

 • Παράσταση διαμαρτυρίας γυναικών έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας

  Με κεντρικό σύνθημα «Όταν μια γυναίκα καταγγέλλει κακοποίηση, δεν ρωτάμε ‘τι του έκανες’», γυναίκες της Πρωτοβουλίας Γυναικών Κατερίνης και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης, πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.

  Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

 • Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

  Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς με τους ειδικούς να τονίζουν πως λόγω του αυξημένου testing αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά και εφήβους.

  Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

 • Υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην Πιερία δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2.807 νέα κρούσματα με 66 νέες μολύνσεις να καταγράφονται στην Πιερία. Επίσης, στο σύνολο της επικράτειας 388 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο και καταγράφηκαν 38 θάνατοι.

  Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου

 • Ο εμβολιασμός όλων όσων εργάζονται σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας είναι αυτονόητο καθήκον

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας ενημερώνει σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού τόσο αυτών που παρέχουν τις υπηρεσίες στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

  Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου

 • «Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους λιγοστούς εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στη χώρα μας»

  Την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων έτσι ώστε να προστατευτούν τα πλατανοδάση και τα δάση γενικότερα, από την ασθένεια του «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», που προκαλείται από το μύκητα Ceratocystis fimbriata f.sp. platani, η οποία όχι μόνο έχει χτυπήσει το πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, αλλά και τα πλατανοδάση της χώρας μας, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε ερώτησή της η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

  Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου

 • Εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» στην Κατερίνη

  Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»  (16-22 Σεπτεμβρίου), που μετρά το εικοστό έτος της, δυναμικό παρών δίνει φέτος ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας.

  Τετάρτη 08 Σεπτεμβρίου

Image
Image