• Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου από τη ΔΕΥΑΚ στα Καταφυγιώτικα

  Σε αντιπλημμυρική παρέμβαση στα Καταφυγιώτικα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ιερομονάχου & Ενιπέως, προχωρά η ΔΕΥΑ Κατερίνης, από τις αρχές της εβδομάδος.

  Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

 • Ημερίδα από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Πιερίας

  Ημερίδα Μελισσοκομίας διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17.00 ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πιερίας.

  Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

 • Χάρης Αμανατίδης: «Ο ρόλος του θεάτρου είναι να θέτει ερωτήματα»

  Με αφορμή την τελευταία παραγωγή του θεάτρου Πήγασος «Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρίντριχ Ντίρενματ, που από την πρεμιέρα του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού της πόλης μας, ο σκηνοθέτης του έργου Χάρης Αμανατίδης μιλά στο e-pieria.gr για την παράσταση, αλλά και για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού θεατρικού σχήματος της Πιερίας.

  Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

 • «Απαξιώνετε την Ελληνική Δημόσια Εκπαίδευση και ενισχύετε την Ιδιωτική»

  Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, άσκησε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

  Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

 • Νομική πληροφόρηση εργαζομένων και ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

  Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Κατερίνης διοργανώνουν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:30 – 19:00, δράση δια ζώσης νομικής πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, στο Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24, Κατερίνη).

  Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

 • Η εταιρεία JUMBO επιβάλλει στους εργαζόμενους το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο

  Τον Ιανουάριο του 2019 η JUMBO επικαλούμενη την αυξημένη δουλειά στις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, ουσιαστικά δηλαδή όλο το χρόνο, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας η οποία μετατρέπει την 5ήμερη εργασία σε 6ήμερη.

  Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

 • Οι ευχές να μη μείνουν ευχές

  Ανταλλάξαμε για άλλη μία χρονιά ευχές για υγεία, ευημερία και ευτυχία, μετρήσαμε αντίστροφα τις τελευταίες στιγμές του 2019 και αγκαλιαστήκαμε με χαρά, μόλις μπήκε το 2020.

  Τρίτη 14 Ιανουαρίου

 • Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης | Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο

  Με συνδιοργανωτές την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας / Κατερίνη) και με την συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες και των πρεσβειών της Ισπανίας, Αργεντινής και Ουρουγουάης ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο.

  Δευτέρα 13 Ιανουαρίου

 • Ελαιόλαδο στην επόμενη διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη

  Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 την 83η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» κατά την οποία θα διατεθεί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας/Καλαμάτα, οξύτητας < 0,30 σε τενεκεδένιες συσκευασίες των 5 λίτρων στην τιμή των 17,5€.

  Δευτέρα 13 Ιανουαρίου

 • «'Ο,τι απολαμβάνουν οι αγρότες ασφαλιστικά και φορολογικά σήμερα, οφείλεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

  Ομιλία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυς Σκούφα σε Επίκαιρη Επερώτηση για την Αγροτική Πολιτική «Άδειασε» την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, αποδεικνύοντας ότι η υφυπουργός είτε δεν ήταν καλά ενημερωμένη, είτε είχε άγνοια, όταν κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική πολιτική, η υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε για πρώτη φορά τις αγροτικές επιδοτήσεις.

  Σάββατο 11 Ιανουαρίου

 • Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κατερίνης

  Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κατερίνης, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου. Η Επιτροπή, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και ΥΔΟΜ Γιώργος Νταντάμης, συστήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Κατερίνης με την υπ’ αριθμόν 506/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2019.

  Σάββατο 11 Ιανουαρίου

 • Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων

  Να προχωρήσει στην περαιτέρω υλοποίηση και επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ενδυμάτων και υποδημάτων και συνακόλουθα στη διάθεση, υπόδειξη θέσεων, χώρων για την τοποθέτησή τους αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του. Όπως είναι γνωστό ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο τοποθετήθηκαν και λειτουργούν οι πρώτοι 10 κάδοι ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων και υφασμάτων.

  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

 • Πρόγραμμα υπηρεσιών υποστήριξης ηλικιωμένων στην Κεντρική Μακεδονία

  Το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο, «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», παρουσίαστηκε το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Την παρουσίαση έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας.

  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

 • Καθορίστηκαν οι νέοι χώροι για την υπαίθρια διαφήμιση στην Κατερίνη

  Με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής αντίστοιχα, στην πρόσφατη συνεδρίασή του καθόρισε τους δημοτικούς χώρους για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης και την προβολή μηνυμάτων κοινωνικού σκοπού, καθώς και τα αντίστοιχα τέλη.

  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

 • Το GVP της Πράγας στο Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς

  Από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου μια ομάδα 13 μαθητών από το Gymnazium Na Vítězné pláni της Πράγας (GVP) μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους βρέθηκαν στην περιοχή μας.  Η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πρόγραμμα αδελφοποίησης  του GVP με το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς, που πραγματοποιήθηκε το τρέχον σχολικό έτος, με στόχο την ανταλλαγή επισκέψεων εκατέρωθεν, τη σύσφιξη των σχέσεων μαθητών κι εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων, την από κοινού πραγματοποίηση δράσεων και βέβαια τον εμπλουτισμό των εμπειριών όλων των συμμετεχόντων.

  Πέμπτη 09 Ιανουαρίου

 • Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καταγγέλλει τις συλλήψεις απεργών εργαζομένων στον ΟΤΕ

  Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία αντί για συλλογικές διαπραγματεύσεις, διατάσσει απολύσεις. Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, προκαλεί την προσαγωγή εργαζομένων με ψευδείς καταμηνύσεις. Αντί να σεβαστεί το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, έχει βάλει πλήθος εργολάβων τις τελευταίες ημέρες να αναλάβει έργο στο δίκτυο προκειμένου να σπάσει τον απεργιακό αγώνα που συνεχίζεται σήμερα για 19η ημέρα!

  Πέμπτη 09 Ιανουαρίου

 • Για την κατάργηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος»

  Ο «ΦιλόΔημος» είναι  ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει ζωτικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017 (νόμος 4509/2017).

  Τρίτη 07 Ιανουαρίου

 • Παρεμβάσεις στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

  Παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης υλοποιήθηκαν στη διάρκεια των εορτών στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου  από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.

  Τρίτη 07 Ιανουαρίου

 • Αναβίωσε «το Κάψιμο του Καλικάντζαρου» στον Άνω Άγιο Ιωάννη

  Ένα έθιμο που συμβολίζει τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων και έχει τις ρίζες του στο Άργος της Μ. Ασίας αναβίωσε χθες το βράδυ, στην πλατεία του Άνω Αγίου Ιωάννη. Πρόκειται για "το κάψιμο του καλικάντζαρου", που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης και ο τοπικός Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος  "ΑΡΓΟΣ".

  Τρίτη 07 Ιανουαρίου

 • Εορτασμός των Θεοφανείων στις ακτές του Δήμου Κατερίνης

  Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στον Δήμο Κατερίνης τα Θεοφάνια. Ειδικότερα, η επίσημη τελετή καθαγιασμού των υδάτων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, εκπροσώπων αρχών, φορέων και συλλόγων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και - παρά το τσουκτερό κρύο - πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία.

  Τρίτη 07 Ιανουαρίου

 • «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» σε σκηνοθεσία Χάρη Αμανατίδη

  μια τραγικά σύγχρονη, εμπνευσμένη και καλοδουλεμένη παράσταση (Θέατρο Πήγασος) του Αντώνη Κάλφα Κάθε κείμενο για να διαβαστεί σωστά πέρα από τις αμιγώς λογοτεχνικές αρετές του  (λογοτεχνική αξιοσύνη, αφηγηματικές τεχνικές) προϋποθέτει και επαρκείς γνώσεις γύρω από το κοινωνικό περιβάλλον, το συγκείμενο δηλαδή: χρόνος, τόπος, ιστορίες, νοοτροπίες, ιδέες, συνήθειες, αξίες, πολιτικές και οικονομικές προτάσεις, σχόλια των ανθρώπων και δημόσια χρήση των συμβόλων. 

  Δευτέρα 06 Ιανουαρίου

 • 7ος Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης

  Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" προκηρύσσει τον 7ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος.

  Κυριακή 05 Ιανουαρίου

 • Τα de minimis και η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

  Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής κ.Θεόδωρος Σκυλακάκης και όχι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βορίδης, αποφάσισε την καταβολή των de minimis στους καπνοπαραγωγούς και του Νομού μας.

  Σάββατο 04 Ιανουαρίου

 • Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις ακτές του Δήμου Κατερίνης

  Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2020 στις ακτές του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  Παρασκευή 03 Ιανουαρίου

 • «Μεσσίας» του Χέντελ από την Εστία Πιερίδων Μουσών

  Ο «ΜΕΣΣΙΑΣ» του Γκέοργκ Φρήντιχ Χέντελ, το μνημειώδες έργο της παγκόσμιας κλασσικής μουσικής που είναι ταυτισμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων και δεσπόζει εδώ και περίπου τρεις αιώνες στο ρεπερτόριο της εκκλησιαστικής μουσικής την περίοδο των εορτών, αποτέλεσε το θεματολόγιο της φετινής συναυλίας της χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

  Παρασκευή 03 Ιανουαρίου

Image
Image
Image