• Βγαίνει από το επίπεδο υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης ο Δήμος Κατερίνης

  Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ο Δήμος Κατερίνης βγαίνει από τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», και εντάσσεται στο «κόκκινο», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, στην ενημέρωση των συντακτών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

  Σάββατο 10 Απριλίου

 • Σύλληψη στην Κατερίνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μία γυναίκα, ελληνικής καταγωγής για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

  Σάββατο 10 Απριλίου

 • Στα δάση της Κατερίνης

   Η Κατερίνη την εποχή της δημοσίευσης του άρθρου «Στα  δάση της Κατερίνης» στο περιοδικό «Κυνηγετικά Νέα» (1936). Μια κυνηγετική μαρτυρία του 1915 για τον τόπο και την περιοχή (αρχείο Σάκη Κουρουζίδη) του Αντώνη Κάλφα   «Τέσσερις μήνες που μείναμε στη Κατερίνη, καταλάβαμε τι θα πη θησαυρός από κυνήγι. Δεν το ξαναείδαμε τέτοιο ραβαΐσι από τότε, εκτός στη Μικρά Ασία το 920-922 – θα γράψω κάποτε και γι’ αυτό- πούδαμε και’ κει κυνηγετικό πλούτο, όχι όμως σε τόση ποικιλία και αριθμό, όσο στα δάση της Κατερίνης».

  Παρασκευή 09 Απριλίου

 • Με δύο υποχρεωτικά self test την εβδομάδα το άνοιγμα σχολείων

    Με 2 υποχρεωτικά self tests την εβδομάδα που θα πρέπει να πραγματοποιούν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές θα γίνει το άνοιγμα των Λυκείων σε ολόκληρη τη χώρα από την Δευτέρα 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης.

  Πέμπτη 08 Απριλίου

 • ‘Έξαρση της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων

  21 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Πιερία το τελευταίο 24ωρο O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 6 Απριλίου 4.309 κρούσματα κορονοϊού, 79 θανάτους και 751 διασωληνωμένους. Να σημειωθεί ότι τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Απριλίου είναι 75.182 (PCR:24.543, RAPID: 50.639) και η θετικότητα (PCR+Rapid) είναι στο 5,73%.

  Τετάρτη 07 Απριλίου

 • Και άλλες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» και σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων

  Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, τίθενται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, οι εξής περιοχές:

  Σάββατο 03 Απριλίου

 • «Στήριξη του οδικού τουρισμού και στελέχωση των συνοριακών σταθμών»

  Μια «ανάσα» πριν από την έναρξη του Τουρισμού, σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά που ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά εμφανίζεται ανέτοιμη να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία έχουν επισημανθεί εδώ και αρκετούς μήνες, από τους τουριστικούς φορείς της χώρας.

  Σάββατο 03 Απριλίου

 • Πρόταση για την αποχέτευση στην Παραλία Κορινού

  Η πρόταση της εταιρίας AKSES για συστήματα αποχέτευσης με σκοπό την επίλυση σοβαρού προβλήματος που υφίσταται στην παραλιακή ζώνη Κορινού λόγω απουσίας κεντρικού αγωγού αποχέτευσης, παρουσιάστηκε την Τρίτη 30.03.2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, καθώς και παραγόντων της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου.

  Σάββατο 03 Απριλίου

 • Αναγκαία βήματα για βιώσιμη επανεκκίνηση του Τουρισμού στην Πιερία

  Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής - Τουρισμού - Μικρομεσαίων της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ύστερα από πολυήμερη διαβούλευση με φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και συναφών επαγγελμάτων, διαμόρφωσε ένα πλέγμα προαπαιτούμενων και προτάσεων για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου του 2021, αλλά και προτάσεις για άμεσες και μακροπρόθεσμες ενέργειες που αφορούν σε κυβερνητικές παρεμβάσεις και σε δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να αναβαθμιστεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του Νομού μας. 

  Σάββατο 03 Απριλίου

 • Τα νέα μέτρα για τη λειτουργία του λιανεμπορίου και τις μετακινήσεις

  Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγουν τα καταστήματα μόνο με ραντεβού και μήνυμα με διάρκεια τριών ωρών στο 13032 και από αυτό το Σαββατοκύριακο (και μόνο για τα Σαββατοκύριακα) θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, στο πλαίσιο της μερικής άρσης του lockdown που ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

  Πέμπτη 01 Απριλίου

 • Ελεύθερο Wi Fi σε δέκα κεντρικά σημεία της Κατερίνης

  Συστήματα Wi Fi για παροχή ελεύθερου σήματος στα 10 πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης εγκατέστησε, αρχικά, ο Δ. Κατερίνης με στόχο να καλύψει, σταδιακά, διαδικτυακές επικοινωνίες πολιτών και επισκεπτών. Ως προς τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν, άλλα απ’ αυτά ήδη λειτουργούν ενώ άλλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον ΟΤΕ.

  Πέμπτη 01 Απριλίου

 • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει ο Δήμος Κατερίνης

  Στις περιοχές του υγειονομικού χάρτη, χαρακτηρισμένες με «βαθύ κόκκινο», στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει ο Δήμος Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

  Σάββατο 27 Μαρτίου

 • Για τα διακόσια χρόνια πνευματικής δραστηριότητας στην Πιερία (1821-2021)

  Η πλατεία Δημαρχείου της Κατερίνης με τον φακό του Παναγιώτη Φτάρα, 2021 του Αντώνη Κάλφα Η Πιερία, παρά το ένδοξο αρχαιολογικό και μυθολογικό υλικό της, μέχρι το 1949, οπότε και δημιουργήθηκε ο νομός Πιερίας, ήταν επαρχία του νομού Θεσσαλονίκης. Η πρωτεύουσα πόλη της Κατερίνης έχει, όπως είναι γνωστό στην έρευνα, σχετικά μικρή ιστορία. Σε χάρτες και γκραβούρες των χρόνων της Τουρκοκρατίας τη βρίσκουμε από τα τέλη του 15ου -16ου αιώνα αλλά οι γραπτές πηγές, απ’ όσο μας είναι γνωστό, αναφέρουν ρητά το όνομα Κατερίνη από το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα. Συχνότερα βεβαίως τη συναντάμε σε χάρτες των δύο τελευταίων αιώνων.

  Παρασκευή 26 Μαρτίου

 • Ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνωμένων ασθενών

  Συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.586 νέα κρούσματα κορονοϊού και 699 διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στην Πιερία καταγράφηκαν 23 νέες μολύνσεις.

  Τετάρτη 24 Μαρτίου

 • Καταθέσεις στεφάνων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Κατερίνη

    Με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου από αντιπροσωπείες των σχολείων και των κομμάτων ξεκινούν την Τετάρτη 24 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821 στην Κατερίνη.

  Τετάρτη 24 Μαρτίου

 • «Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί εισπράττουν λόγια, αλλά όχι ενίσχυση»

  Την επιτακτική ανάγκη της οικονομικής στήριξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών στην εποχή της πανδημίας της Covid 19, επισημαίνει σε ερώτησή της η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, την οποία συνυπογράφει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Ολυμπία Τελιγιορίδου κι ακόμη 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

  Τετάρτη 24 Μαρτίου

 • Συλλήψεις για παράνομα διπλώματα οδήγησης στην Κατερίνη

  Σε εξέλιξη βρίσκεται πολύμηνη έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε παράνομα διπλώματα οδήγησης στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα είχαν εκδώσει παρανόμως περισσότερες από 200 άδειες οδήγησης, ενώ πολλοί από τους υποψηφίους οδηγούς δεν έδιναν καν εξετάσεις, για να τις αποκτήσουν. Έως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 10 συλλήψεις και η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στη Διεύθυνση Μεταφορών Πιερίας.

  Τρίτη 23 Μαρτίου

 • Συμμετοχική διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κατερίνης

  Nα συμμετάσχουν ενεργά στη συμμετοχική διαβούλευση και στον από κοινού σχεδιασμό  του ΣΒΑΚ (Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), ενός εργαλείου στρατηγικής σημασίας για την πόλη, καλεί με επιστολή - πρόσκληση και ενημερωτικό δελτίο που απέστειλε σήμερα ο Δήμος Κατερίνης, 40 και πλέον φορείς του τόπου.

  Δευτέρα 22 Μαρτίου

 • Ξεκίνησε η κατασκευή των αγωγών μεταφοράς νερού για την πόλη της Κατερίνης

  Επιτόπια αυτοψία στην έναρξη των παρεμβάσεων του έργου «Αγωγοί μεταφοράς νερού πόλης Κατερίνης» πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Περίστασης Γιώργο Χελιδονόπουλο. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα επιλύσει οριστικά προβλήματα που σχετίζονται με την απρόσκοπτη παροχή νερού σε περιόδους αυξημένης κατανάλωσης και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

  Δευτέρα 22 Μαρτίου

 • Νέο περιστατικό ρύπανσης στην περιοχή του Πέλεκα ταυτοποίησε ο Δήμος Κατερίνης

   Το δεύτερο περιστατικό ρύπανσης στην περιοχή του Πέλεκα, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης. Όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας, ένας ακόμη «πολίτης» εντοπίστηκε να ρυπαίνει, αυτή τη φορά,  στην αντιπλημμυρική τάφρο. Έχοντας σταθμεύσει το όχημά του και αγνοώντας τις απαγορευτικές πινακίδες διέλευσης από το σημείο, ρίχνει μπάζα και σκουπίδια.

  Δευτέρα 22 Μαρτίου

 • Την άμεση επίταξη 206 ιατρών ανακοίνωσε η κυβέρνηση

  Συνολικά 206 γιατροί θα κληθούν με φύλλο πορείας να ακολουθήσουν την επιστράτευση που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, η επιστράτευση αφορά 206 ιατρούς, με κριτήρια να είναι κάτω των 60 ετών καθώς και να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.

  Δευτέρα 22 Μαρτίου

 • Μικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

  Αλλαγές στο ωράριο μετακίνησης, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων, το άνοιγμα των πάρκων και το ψάρεμα υπό προϋποθέσεις είναι οι βασικές αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα και ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 20 Μαρτίου.

  Σάββατο 20 Μαρτίου

 • Παραμένει στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Κατερίνης

  Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή στις περιοχές αυξημένου κινδύνου παραμένει ο Δήμος Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε στην συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

  Σάββατο 20 Μαρτίου

 • Πολιτιστικές υποδομές στην Κατερίνη: παρά τις υποσχέσεις αποτελούν τον μεγάλο ασθενή της πόλης

  του Αντώνη Κάλφα Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας πολιτικής για τον πολιτισμό είναι και αναντικατάστατος και αναγκαίος. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος, οφείλει— ιδίως σε εποχές οικονομικής κρίσης και πλήγματος των ασθενέστερων τάξεων όπως η σημερινή— να δημιουργεί και να υποστηρίζει τις απαραίτητες υποδομές ενός ευρύτατου δικτύου λειτουργίας και παραγωγής στοιχείων πολιτισμού, που περιλαμβάνει σχολεία πάσης φύσεως, βιβλιοθήκες, μουσεία, θεατρικούς-συναυλιακούς χώρους, αρχεία,  χώρους κινηματογράφου, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. Οφείλει να διασφαλίσει ένα οργανωμένο πλαίσιο μέσα από το οποίο τόσο οι καθιερωμένες μορφές τέχνης, όσο και οι πειραματικές, αλλά και οι ερασιτεχνικές, θα μπορέσουν να αναπτυχθούν ελεύθερα. Όλα αυτά βεβαίως ισχύουν με την προϋπόθεση ότι αποτελούν πίστη και βαθιά πεποίθηση των διοικούντων.

  Σάββατο 20 Μαρτίου

 • Ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών και αύξηση των μολύνσεων από μεταλλαγμένα στελέχη

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 3.073 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα και ακόμη 45 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τη ζωή. Μέχρι χθες 645 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα.

  Παρασκευή 19 Μαρτίου

Image
Image