• Σωτήρης Τσιόδρας: «Όπου εφαρμόζονται, τα μέτρα αποδίδουν»

  Στα 1.212 έφθασαν τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην επίσημη ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ συνολικά 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

  Τρίτη 31 Μαρτίου

 • Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος για την πυροπροστασία των σχολείων της Κατερίνης

  Τη δυνατότητα να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα και να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα για τον εξοπλισμό με μέσα πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων δίνει η χρηματοδότηση ύψους 433.380,00€ με Φ.Π.Α., που εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

  Τρίτη 31 Μαρτίου

 • Φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών από το Βοήθεια στο Σπίτι

  Καταλυτικές στην καθημερινότητα αυτής της δύσκολης συγκυρίας, που εν μέσω κορωνοϊού όλοι βιώνουμε είναι οι υπηρεσίες που παρέχουν από την πρώτη γραμμή, οι εργαζόμενοι του Δήμου Κατερίνης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», σε κατοίκους, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

  Τρίτη 31 Μαρτίου

 • Να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της εργασίας

  Ερώτηση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα, συνυπογράφουν 37 βουλευτές Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο συστηματικό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της εργασίας στην περίοδο της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας, εξαιτίας των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης και την καταπολέμηση του κορωνοϊού (COVID-19), επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα σε ερώτηση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα την οποία συνυπογράφουν 37 ακόμη βουλευτές του κόμματος, επισημαίνεται η ανάγκη να θεσμοθετηθούν πραγματικά θετικά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά τους εργαζόμενους που έχασαν τη θέση εργασίας τους.

  Τρίτη 31 Μαρτίου

 • Παρατείνονται τα μέτρα στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

  Ανακοινώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα 95 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, με άλλους έξι συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

  Δευτέρα 30 Μαρτίου

 • Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης για τα μέτρα στήριξης του κλάδου

  Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα 28 Μαρτίου 2020, ελήφθησαν, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, οι κάτωθι αποφάσεις:

  Κυριακή 29 Μαρτίου

 • Δράσεις αλληλεγγύης από τους πολίτες στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

    Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγες ημέρες η περαιτέρω εθελοντική δράση των πολιτών στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών των κοινωνικών δομών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

  Κυριακή 29 Μαρτίου

 • Διαχείριση των απορριμμάτων: Τι πρέπει να προσέχουν οι δημότες

  Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και κυρίως στους εργαζόμενους στην καθαριότητα που έχουν αναλάβει την ορθή διαχείριση αποβλήτων του Δήμου Κατερίνης, ως Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου υπενθυμίζουμε στους πολίτες, απλές ενέργειες – οδηγίες που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για την προστασία όλων απέναντι στην πανδημία του COVID19.

  Σάββατο 28 Μαρτίου

 • Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

  Τα 1061 έφθασαν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν από τον επικεφαλής της επιτροπής του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα ακόμη 95 νέα καταγεγραμμένα περιστατικά.

  Σάββατο 28 Μαρτίου

 • Στα 966 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

  Εβδομήντα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 966, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας θεωρούνται οι επόμενες δύο εβδομάδες.

  Σάββατο 28 Μαρτίου

 • Στο κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου μεταφέρονται οι αιμοληψίες

  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών και για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19, αποφασίστηκε η μεταφορά των αιμοληψιών από τη Δευτέρα 30-3-2020 και έως ότου κριθεί απαραίτητο, στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης.

  Σάββατο 28 Μαρτίου

 • Τροπολογία βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

  Τροπολογία κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, με θέμα την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του προσωπικού των Νομικών Προσώπων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στο σ/ν του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου που συζητείται την ολομέλεια της βουλής.

  Παρασκευή 27 Μαρτίου

 • «Η επιδημία δεν παρουσιάζει εκθετική πορεία, αλλά δεν υπάρχει εφησυχασμός»

  Με 26 νεκρούς και 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχίζεται σταθερά η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ συνολικά τα κρούσματα έως την Πέμπτη, 27 Μαρτίου ανέρχονται σε 892.

  Παρασκευή 27 Μαρτίου

 • Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών από το Νοσοκομείο Κατερίνης

  Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν από τον περιορισμό των πολιτών όλων των ηλικιών του Νομού εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

  Παρασκευή 27 Μαρτίου

 • Κατ’ οίκον η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης

  Με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης «Ο Τροφοδότης» προχωρεί οργανωμένα και συντεταγμένα στην υλοποίηση μιας επιπλέον κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης  και συγκεκριμένα στη διανομή κατ' οίκον των απαραίτητων αγαθών διαβίωσης σε άπορους και εμπερίστατους συνανθρώπους πάντα με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων και προφυλάξεων που ορίζονται από τις αρμόδιες δημόσιες υγειονομικές αρχές.

  Παρασκευή 27 Μαρτίου

 • Αντί για επίταξη, «δώρα» δεκάδων εκατομμυρίων στους κλινικάρχες

  Την ώρα που άνθρωποι ξεψυχούν μόνοι και αβοήθητοι στα σπίτια τους, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ρίχνονται με αυταπάρνηση στη μάχη για να σώσουν το λαό αντιμετωπίζοντας τεράστιες ελλείψεις, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και στην ένταξή τους στον κρατικό μηχανισμό, δίνει νέα «δωράκια» στους κλινικάρχες, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, για υπηρεσίες που θα δώσουν «κατόπιν σχετικής συναίνεσης και αποδοχής περιστατικού από την ιδιωτική κλινική», όπως αναφέρει απόφαση του υπουργείου Υγείας (23/3/2020), βάσει του σχετικού ΦΕΚ (13/3/2020, αρ. φ. 848).

  Παρασκευή 27 Μαρτίου

 • Εξ’ αποστάσεως η εξυπηρέτηση των πολιτών στο ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης

  Στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, το ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης (κτίριο Δημαρχείου, ώρες λειτουργίας 07.30 έως 15.30), θα λειτουργεί με κλειστή είσοδο και θα παρέχει εξυπηρέτηση δια ζώσης αποκλειστικά και μόνο κατόπιν προ-συνεννόησης (ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής). Επιπλέον, εφόσον κρίνεται από τον Διευθυντή/Προϊστάμενο του ΚΕΠ ή εν απουσία του, τον υπεύθυνο λειτουργίας, ότι πρόκειται για κατεπείγουσα ανάγκη διεκπεραίωσης αίτησης, η οποία δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

  Παρασκευή 27 Μαρτίου

 • Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας

  Δύο άνθρωποι πέθαναν την Τετάρτη από τον επικίνδυνο κορoνοϊό ανεβάζοντας σε 22 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα. Το δεύτερο θύμα είναι ένας άνδρας που νοσηλευόταν στην Κρήτη. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 75 έτη, εξ αυτών 18 άνδρες και 4 γυναίκες. Τα νέα κρούσματα είναι 78, ανεβάζοντας στους 821 τον συνολικό αριθμό, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

  Πέμπτη 26 Μαρτίου

 • Όχι στο άρθρο 9 της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

  Βρήκαν την ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι την πραγματικά κρίσιμη κατάσταση λόγω του κορονοϊού για να περάσουν από την πίσω πόρτα με το άρθρο 9 της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να καταργήσουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων.

  Πέμπτη 26 Μαρτίου

 • Νέα πρωτοβουλία των κοινωνικών δομών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας

  Μια νέα δράση με στόχο την ενίσχυση των συμπολιτών μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν δημιούργησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.

  Πέμπτη 26 Μαρτίου

 • Σε απαλλαγή της καταβολής τελών τραπεζοκαθισμάτων προχωρά ο Δήμος Κατερίνης

  Την απαλλαγή της καταβολής των αναλογούντων τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής κ.ο.κ. που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, αποφάσισε να εισηγηθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

  Τετάρτη 25 Μαρτίου

 • Με αυξημένα μέτρα προστασίας η λαϊκή αγορά στην Κατερίνη

  Με τα αυξημένα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό λειτούργησε την Τρίτη, η λαϊκή αγορά της Κατερίνης, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι πέντε μέτρα, ενώ μειώθηκαν κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού και απαγορεύεται η πώληση τυχόν άλλων προϊόντων εκτός από τρόφιμα και χαρτικά.

  Τετάρτη 25 Μαρτίου

 • Μέτρα στήριξης των δημοτών ζητούν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πιερία

  Αίτημα των εκλεγμένων συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Πιερίας, προς τους Δημάρχους Πιερίας κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Αναστάσιο Μανώλα, Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού.

  Τρίτη 24 Μαρτίου

 • ΕΟΔΥ | Καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα

  Έκθεση με στοιχεία και αναλυτικούς πίνακες σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στη  χώρα μας έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, παρουσιάζοντας τα δεδομένα έως τις 23 Μαρτίου 2020.

  Τρίτη 24 Μαρτίου

 • Δράσεις για την επαρκή σίτιση των αδέσποτων ανακοίνωσε ο Δήμος Κατερίνης

  Για την αποτελεσματική & επαρκή σίτιση των αδέσποτων του αστικού ιστού εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας της πανδημίας μεριμνά ο Δήμος Κατερίνης ευρισκόμενος σε ανοικτή γραμμή συνεργασίας με τα δύο φιλοζωικά σωματεία – μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων.

  Τρίτη 24 Μαρτίου

Image
Image
Image

Please publish modules in offcanvas position.